Welkom bij

Wereldwinkel "Duka la Dunia"

Nieuw op voorraad: Heaven on Earth

Heaven on Earth

Een betere naam had dit kleine flesje geluk niet kunnen krijgen. De Afrikaanse wijnmakers van Stellar Organics laten de druiven op stro en rooibosthee indrogen, om zodoende sterk geconcentreerde druiven te krijgen.

Stellar is de grootste biologische wijnproducent van Zuid Afrika en al haar producten zijn Fair for Life gecertificeerd.

Stellar wil de waarde van onderwijs, een gezonde levensstijl, een postief arbeidsethos en een respectvolle omgang met medewerkers bevorderen. Dit doet zij door zelf het goede voorbeeld te geven.

De medewerkers van Stellar krijgen een leefbaar loon, trainingen en aanvullende educatie en toegang tot gezondheidszorg en sociale diensten. Ze worden zoveel mogelijk gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen.
Zo heeft Stellar van de fairtrade toeslag een school gebouwd met een computerlokaal, crèche en een trainingscentrum voor volwassenonderwijs. Daarnaast gaan alle kinderen van de medewerkers gaan naar school. 

De Joint Body - een commissie van democratisch gekozen medewerkers - zorgt voor het contact tussen de medewerkers en het management. Het belangrijkste doel van de Joint Body is het bewerkstelligen van een betere economische en financiële positie voor de medewerkers. Op dit moment is Stellar bezig met de overdracht van aandelen aan de werknemers. Hiermee krijgt de zwarte- en kleurlingenbevolking van ZuidAfrika economisch meer inspraak.

Firefly De wijngaarden van Stellar worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gerund. Omdat er weinig tot geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, komen er in de wijngaarden vele soorten insecten voor, die in andere wijngaarden verdwenen zijn. Een van deze insecten is het vuurvliegje. Om deze reden heeft Stellar heeft één van haar merken Firefly (vuurvliegje) genoemd.