Welkom bij

Wereldwinkel "Duka la Dunia"

Nieuw in ons assortiment

Kazuri sieradencollectie uit Kenia

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt.

Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, u welbekend van de film ‘Out of Africa’. Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

Kazuri onderscheidt zich van andere merken door de kenmerkende uitstraling, karakteristieke patronen, de kleurige combinaties en de prachtige keramiek. Daarnaast worden de sieraden fair trade geproduceerd wat nog een extra meerwaarde geeft aan het product. Kazuri betekent “klein en prachtig” in het Swahili.

Behalve de handbeschilderde kralen in een  ketting, zijn er ook  losse kralen verkrijgbaar.

 

 

 

Meer informatie via www.kazuri.nl